پوش فیت چیست ؟

push fit پوش فیت سیستم جدید فاضلاب ساختمانی است که فاقد محدودیتهای اجرائی و کاربردی سیستم های قبلی بوده و در عین حال دارای امتیازات جدیدی است که برای اولین بار یک شرکت انگلیسی موفق گردید چنین سیستمی را طراحی و تولید نماید.

انواع پوش فیت

لوله فاضلاب پوش فیت در ایران با برند و مارک های مختلفی تولید و عرضه میشود مانند پلیران سایلنت بیصدا ، پلیران معمولی ، وحید ، یزد پوشفیت ، پلی تک ( یزدبسپار ) ، هاکان پلاستیک ترکیه ، نیک بسپار یزد ، نیوفلکس 

جدول سایز بندی انواع لوله و اتصالات پوشفیت >>> جدول سایزبندی پوشفیت

لوله های پوش فیتی یکسر سوکت یا همان اورینگ دار، معمولا در قطرهای ۴۰، ۵۰، ۶۳، ۷۵، ۹۰، ۱۱۰، ۱۲۵ و ۱۶۰ میلیمتر و طول های ۱۵، ۳۰ و ۵۰ سانتی متر، ۱، ۲ و ۳ متر عرضه می شوند. و سایز ۴۰ کاربرد چندانی نداد و در نیک بسپار یزد سایز ۴۰ و ۶۳ که تولید نمی شود.

لوله های پوش فیتی دوسر سوکت، معمولا در همان قطرها و در طول های ۰٫۵، ۱، ۲، و ۳ متر عرضه می شوند. به عبارت دیگر دوسر ماده یا دوسر رابط

زانو بلند ۸۷ (اصطلاحا ۹۰) درجه پوش فیت در قطرهای ۴۰، ۵۰، ۶۳، ۷۵، ۹۰، ۱۱۰ و ۱۲۵ میلیمتر

زانو ۴۵ درجه پوش فیت در قطرهای ۴۰، ۵۰، ۶۳، ۷۵، ۹۰، ۱۱۰، ۱۲۵ و ۱۶۰ میلیمتر و در نیک بسپار یزد سایز ۴۰ و ۶۳ که تولید نمیشود

سه راه تبدیل ۴۵ درجه پوش فیت در قطرهای ۴۰، ۵۰، ۶۳، ۷۵، ۹۰، ۱۱۰، ۱۲۵ و ۱۶۰ میلیمتر و در نیک بسپار یزد سایز ۴۰ و ۶۳ که تولید نمی شود

سه راه ۴۵ درجه پوش فیت در قطرهای ۴۰، ۵۰، ۶۳، ۷۵، ۹۰، ۱۱۰، ۱۲۵ و ۱۶۰ میلیمتر و در نیک بسپار یزد سایز ۴۰ و ۶۳ که تولید نمی شود

سه راه ۸۷ (اصطلاحا ۹۰) درجه پوش فیت در قطرهای ۴۰، ۵۰، ۶۳، ۷۵، ۹۰، ۱۱۰، ۱۲۵ و ۱۶۰ میلیمتر و در نیک بسپار یزد سایز ۴۰ و ۶۳ که تولید نمی شود

سه راه تبدیل ۸۷ (اصطلاحا ۹۰) درجه پوش فیت در قطرهای ۴۰، ۵۰، ۶۳، ۷۵، ۹۰، ۱۱۰، ۱۲۵ و ۱۶۰ میلیمتر

تبدیل پوش فیت در قطرهای ۴۰، ۵۰، ۶۳، ۷۵، ۹۰، ۱۱۰، ۱۲۵ و ۱۶۰ میلیمتر و در نیک بسپار یزد سایز ۴۰ و ۶۳ که تولید نمیشود

سه راه بازدید پوش فیت در قطرهای ۵۰، ۶۳، ۷۵، ۹۰، ۱۱۰، ۱۲۵ و ۱۶۰ میلیمتر و در نیک بسپار یزد سایز ۴۰ و ۶۳ که تولید نمیشود

سیفون با ألمک بلند پوش فیت در قطرهای ۵۰، ۶۳، ۷۵، ۹۰، ۱۱۰ و ۱۲۵ میلیمترو در نیک بسپار یزد سایز ۴۰ و ۶۳ که تولید نمیشود و سفون بلند بسیار کاربرد دارد

سیفون با ألمک کوتاه پوش فیت در قطرهای ۵۰، ۶۳، ۷۵، ۹۰، ۱۱۰ و ۱۲۵ میلیمتر و در نیک بسپار یزد سایز ۴۰ و ۶۳ که تولید نمیشود کاربرد کمی دارد بدلیل تفاوت قیمت کم با سیفون بلند

سیفون (معمولی یا پلیکایی) پوش فیت در قطرهای ۵۰، ۶۳، ۷۵، ۹۰ و ۱۱۰ میلیمتر و در نیک بسپار یزد سایز ۴۰ و ۶۳ که تولید نمیشود 

عصایی پشت بام پوش فیت در قطرهای ۵۰، ۶۳، ۷۵، ۹۰، ۱۱۰ و ۱۲۵ میلیمتر و در نیک بسپار یزد سایز ۴۰ و ۶۳ که تولید نمیشود

درپوش تست پوش فیت در قطرهای ۵۰، ۶۳، ۷۵، ۹۰، ۱۱۰، ۱۲۵ و ۱۶۰ میلیمتر و در نیک بسپار یزد سایز ۴۰ و ۶۳ که تولید نمیشود

رابط (بوشن) پوش فیت در قطرهای ۴۰، ۵۰، ۶۳، ۷۵، ۹۰، ۱۱۰، ۱۲۵ و ۱۶۰ میلیمتر و در نیک بسپار یزد سایز ۴۰ و ۶۳ که تولید نمیشود

دریچه بازدید پوش فیت در قطرهای ۵۰، ۶۳، ۷۵، ۹۰، ۱۱۰، ۱۲۵ و ۱۶۰ میلیمتر و در نیک بسپار یزد سایز ۴۰ و ۶۳ که تولید نمیشود

چهار راه ۶۷ درجه پوش فیت در قطر ۱۱۰ میلیمتر

مزایا و معایب پوش فیت در برابر پی وی سی ( پلیکا PVC-U ) و پلی اتیلن

لوله و اتصالات پوش فیت مزایای قابل توجهی نسبت به لوله و اتصالات پلی اتیلن و پی وی سی دارند در ادامه مزایای سیستم پوش فیت نسبت به لوله های فاضلابی با پایه پلی اتیلن و پی وی سی ( پلیکا ) را بررسی می کنیم.

لوله پوش فیت محصولی جدید است که برای سیستم انشعاب فاضلاب خانگی و صنعتی معرفی شده است.

 

لوله و اتصالات پوش فیت به دلیل برخورداری از پلیمر پلی پروپیلن (PP (دارای مقاومت مکانیکی و شیمیایی بالاتری نسبت به سایر پلیمرها ( PVC , PE ) بوده و با وجود ارینگ های ویژه خود، نیازی به چسب و حرارت همانند لوله های پلی اتیلن و پی وی سی ندارد.

این ویژگی موجب افزایش سرعت و سهولت در نصب می گردد.


امتیازات سیستم فاضلاب ساختمانی پوش فیت در مقایسه با سیستم پی وی سی ( پلیکا PVC-U )

پوش فیت امتیازاتی را دارا می باشد که سیستم پی وی سی از آن بی بهره است.از مهمترین این امتیازات می توان به:

۱- ماده اولیه ی مورد استفاده در ساخت اجزای متشکله ی سیستم پوش فیت گرید خاصی از پلی پروپیلن کوپلیمر می باشد (PPC )

که در مقایسه با پی وی سی دارای ویژگی های شیمیایی ، فیزیکی و حرارتی به مراتب بهتری است .
۲-در پی وی سی برای اتصال لوله و اتصالات به یکدیگر از چسب استفاده می شود.

کار مستمر و همیشگی با چسب برای سلامتی مضر بوده و علاوه بر آن برای آب بندی مدت زمان زیادی پایدار نخواهد بود و با اولین انقباض و انبساط، چسب از هم گسیخته شده و مقطع دیگر هرگز آب بند نخواد بود.

در حالی که سیستم پوش فیت بدلیل وجود سوکت و حلقه های آب بندی مخصوصی که ساخت کشور آلمان بوده و در برابر ترکیبات شیمیایی مختلف بسیار پایدار می باشد به یکدیگر وصل شده و به طور کامل آب بند می شوند و انقباض و انبساط،لرزش ها، تکان های متعارف و یا نشست ساختمان هرگز آب بندی سیستم را مختل نخواهد کرد.

شرایط تست

۳ -در سیستم پوش فیت برای حصول اطمینان در پایان عملیات اجرائی مطابق با استاندارد ۱۴۵۱ DIN شرایط تست به مدت ۱۵ دقیقه با فشار کاری ۵/۰ اتمسفر می باشد در حالی که در پی وی سی بدلیل عدم امکان آب بند نمودن مقاطع هرگز امکان تست آب بند وجود ندارد.

۴-پی وی سی در هنگام حمل و نقل و یا در اثر کوچکترین برخورد ابراز کار در محیط کارگاه و یا هنگام اعمال تغیرات دچار شکستگی شده و قطعه شکسته شده باید تعویض شود، حال آنکه در سیستم لوله پوش فیت می توان در هر مرحله ای از کار بسته به شرایط تغییرات مورد نظر را بدون ایجاد هیچگونه خسارتی اعمال نمود.

۵-در پی وی سی بدلیل نبود تنوع در اتصالات و زوایا اجرا فاقد آزادی عمل و دارای محدودیت انتخاب الگو می باشد در حالی که در سیستم پوش فیت که منطبق با استاندارد ۱۴۵۱ DIN ساخته می شود و تنوع بسیار زیاد ابعاد از نظر قطر لوله و اتصالات (۴۰ تا ۱۶۰ میلی متر) و زوایا در اتصالات (۱۵٫۳۰٫۴۵٫۶۷٫۸۷ درجه) هم چنین در اختیار بودن لوله ها با یک یا دو سر سوکت درطول های مختلف (۳۰۰ تا ۳۰۰۰ میلی متر) امور مربوط به طراحی و اجرا با سرعت و سهولت باور نکردنی میسر بوده و طبعاً صرفه جویی بسیار زیادی در وقت و هزینه صورت می گیرد.

ایمنی

۶ -ایمنی در شرایط آتش سوزی به دلیل استفاده از مواد اولیه دارای ویژگی retardant Flame منطبق با استاندارد DIN 4102-B1 در سیستم پوش فیت وجود دارد. در حالی که اگر سیستم پی وی سی دچار حریق شود ترکیبات کلر دار آزاد می کند که بسیار سمی است و در دسته گاز های خفه کننده قرار می گیرد که این ضعف در پروژه هایی که کاربری عمومی تری دارند نظیر هتل ها، ساختمان های اداری – تجاری، خوابگاه ها، بیمارستان ها و… نمود بیشتری پیدا می کند. در CPVC و UPVC که با عنوان پی وی سی فشار قوی متداول شده اند حتی این معضل بیشتر می شود.

۷ -در پی وی سی جهت بوجود آوردن سرهای نر و مادگی، داغ کردن و یا اعمال حرارت مستقیم به لوله و اتصالات اجتناب ناپذیر
است که خود باعث سوختن تشکیل دهنده و پائین آمدن عمر و پایداری مولکولی می گردد.

ضمن این که در هنگام سوزاندن و با اعمال حرارت، این محصول ترکیبات گاز کلر از خود منتشر می کند و در هوا پراکنده می شود (از جمله گازهای شیمیای،خفه کننده و مرگ آور) حال آن که به دلیل وجود سوکت در تمامی اجزای سیستم و حلقه های آب بندی مورد استفاده در سیستم پوش فیت که ساخت کشور آلمان و تولید شده در شرایط تعریف شده استاندارد ۴۰۶۰ DIN می باشند و طبق این استاندارد این حلقه های آب بندی به راحتی قدرت تحمل PH های ۲ تا ۱۲ را دارا می باشد این معضل به طور کل بر طرف گردیده است؛ به این ترتیب طول عمر سیستم تقریبا نا محدود می باشد.


۸ -در یک سیستم اصولی شبکه جمع اوری فاضلاب و آب باران برای حفظ شیب سیستم و نیز نگه داری خروجی هرز آب ها در مکان اصلی خود نیاز به بست کاری به صورت استاندارد اجتناب ناپذیر می باشد که جهت حصول این امر در سیستم پوش فیت مطابق با استاندارد های جهانی بست هایی تولید و نصب می گردند که این شرایط استاندارد را فراهم می آورد.

اما در پی وی سی به دلیل تخریب و آتش سوزی امکان جوش کاری هرگز وجود ندارد.

لذا با استفاده از سیم مفتولی اقدام به نگه داری سیستم می کند که خود در طول زمان باعث به وجود آمدن شیب معکوس، رسوب و انسداد مجاری می گردد و خسارت جبران ناپذیری را در هنگام بهره برداری بوجود می آورد.
۹ -پی وی سی حتی در نوع فشار قوی و یا اورینگی خود بعد از گذشت چند سال خشک و شکننده می شود و ترک های طولی در سیستم به وجود می اورد که مصرف کننده متحمل خسارت جبران ناپذیری می گردد. حال آن که در سیستم پوش فیت این معضل هرگز وجود نخواهد داشت.

پوش فیت پوش فیت پوش فیت پوش فیت پوش فیت پوش فیت پوش فیت پوش فیت امتیازات مزایا و معایب سیستم فاضلاب ساختمانی لوله پوش فیت در مقایسه با سیستم پلی اتیلن دیگر سیستم متداول در فاضلاب خانگی سیستم پلی اتیلن است که این سیستم نیز در قیاس با پوش فیت دارای نواقصی است که برتری لوله پوش فیت و اتصالات را به خوبی نمایانگر است. برخی از مزیت های سیستم
فاضلاب ساختمانی لوله پوش فیت در مقایسه با سیستم پلی اتیلن به شرح زیر است:

۱ -ماده اولیه مورد استفاده درساخت اجزای متشکله ی سیستم پوش فیت گرید خاصی ازپلی پروپیلن کوپلیمر می باشد (pp-c) که در مقایسه با پلی اتیلن دارای وزن ملکولی بالاتری بوده و در برابر آب داغ مقاوم است.
نصب

۲ -نصب سیستم های ساخته شده از پلی اتیلن مستلزم جوش دادن قطعات به یکدیگراست . فرایند جوش کاری پلیمرها اصولاً نیاز به دقت بسیار زیاد دارد و محل های وصل نیز باید کاملاً عاری از گرد و غبار وچربی بوده و المنت حرارتی دستگاه جوش نیز می یابد کالیبره باشد. عدم کالیبره بودن می تواند جوش کاری را مختل ساخته و ضریب اطمینان کار را تا حد خطرناکی کاهش دهد (درجه حرارت پایین تر ازحد استاندارد سبب عدم جوش خوردن و بیش ازدرجه حرارت استاندارد سبب خشک و شکننده شدن پلی اتیلن در محل جوش خوردگی می گردد.)

در مقایسه، سیستم لوله پوش فیت نیازی به جوش کاری ندارد لوله ها و اتصالات از طریق حلقه های آب بندی مخصوصی که ساخت کشور آلمان بوده دربرابر ترکیبات شیمیایی مختلف بسیار پایدار می باشند به یکدیگر وصل شده و به طور کامل آب بندی می شوند و لرزش ها و تکان های متعارف و یا نشست ساختمان هرگز آب بندی سیستم رامختل نخواهد کرد. ( شرایط تست به مدت ۱۵ دقیقه با فشار کاری ۰٫۵ اتمسفر میباشد؛ مطابق با استاندارد DIN1451 )


ایمنی

۳ -ایمنی درشرایط آتش سوزی به دلیل استفاده ازمواد اولیه دارای ویژگی retardant Flame ، منطبق با استاندارد DIN4102-B1 در حالیکه اگر سیستم پلی اتیلن دچار حریق شود به سرعت آتش را انتقال داده و موجب توسعه دامنه آتش سوزی می گردد که این ضعف در پروژه هائیکه کاربری عمومی تری دارند نظیر هتل ها، ساختمانهای اداری-تجاری، خوابگاهها، بیمارستانها و… نمود بیشتری پیدا می کند)
۴ -حلقه های آب بندی مورد استفاده درسیستم پوش فیت ساخت آلمان و تولید شده در شرایط تعریف شده استاندارد DIN4060 می باشند و طبق این استاندارد این حلقه های آب بندی به راحتی قدرت تحمل PHهای ۲ تا ۱۲ را دارا می باشد.

۵- وجود سوکت در همه اجزای سیستم پوش فیت نیاز به جوش کاری،چسب و سایر عملیات مشابه را برطرف می سازد از طرفی لوله
و اتصالات پوش فیت منطبق با استاندارد۱۴۵۱ DIN ساخته می شوند و تنوع بسیار زیاد ابعاد از نظر قطر لوله و اتصالات (۵۰تا۱۶۰ میلیمتر) و زوایا در اتصالات (۱۵٫۳۰٫۴۵٫۶۷٫۸۷ درجه) و هم چنین دراختیار بودن لوله ها بایک یا دو سوکت در طول های مختلف (۱۵۰ تا ۳۰۰۰ میلیمتر) امور مربوط به طراحی و انجام کار اجرارا با سرعت و سهولت باور نکردنی میسر می سازد که طبعاً موجب صرفه جویی بسیار زیاد در وقت وهزینه است. اضافه برآن پیروی از استاندارد فوق انطباق لوله و اتصالات پوش فیت با سایرسیستم های آلیاژی و پلیمری را ممکن می سازد.
 

۶-نگهداری و مراقبت از سیستم های فاضلابی پوش فیت بسیارساده است زیرا دراین سیستم به دلیل صافی فوق العاده ی سطوح داخلی (۱۵۰≤C)وجود نداشتن لبه های جوش ، فقدان میل ترکیب شیمیایی و… هرگز در طول زمان سطح مقطع مجاری تنگ تر نشده و رسوبی در آن ایجاد نخواهد شد و به همین دلیل امکان انسداد و گرفتگی را تقریباً می توان منتفی دانست.

۷-پیدایش ترک های ناشی از تنش های دراز مدت ( Cracking stress ) هرگز در قطعات ساخته شده از این ماده ی اولیه مشاهده نشده و با توجه به مجموعه ویژگی های شیمیایی، حرارتی و مکانیکی لوله و اتصالات سیستم پوش فیت دارای دوام دائمی می باشند. در حالیکه هر چه ازمواد مرغوب تری در تولید پلی اتیلن شود دیرتر دچار این ترکها می گردند ولی دردراز مدت امری اجتناب ناپذیر میباشد.
 

۸-ناچیز بودن ضریب تغییرات طولی ناشی از دما و عدم نیاز به برش وجوشهای متعدد (حداکثر هر سه متر) در مسیرهای طولانی. ضریب انبساط طولی پلی پروپیلن مصرفی در ساخت پوش فیت به این ترتیب است که هر متر از لوله و اتصالات ساخته شده از این ماده به ازاء هر درجه سانتی گراد تغییر دما به اندازه ۱۱/. میلیمتر تغییر طول خواهد داشت و این یعنی حدوداً ۷/۱ کمتر از انبساط طولی پلی اتیلن.
۹ -اگر چه در مقایسه اولیه لیست قیمت دو محصول پلی اتیلن و پوش فیت، ممکن است این شبه ایجاد شود که پوش فیت ۲۰ % تا ۳۰ % گرانتر از پلی اتیلن است، اما لازم به توضیح می باشد که سیستم پلی اتیلن علاوه برلوله و اتصالات، در اجرا به قطعه دیگری بنام موفه، آن هم به تعداد قابل توجه نیازدارد، (معمولا ۲۰%-۳۰%کل هزینه لوله و اتصالات بطور اضافه به موفه اختصاص پیدا خواهد کرد) در حالیکه سیستم پوش فیت کاملا بی نیاز از این قطعه می باشد.
 

بنابراین استفاده از این دو سیستم در یک ساختمان تقریباً هزینه یکسانی خواهد داشت حتی در مواردی هزینه بکارگیری سیستم پلی اتیلن پرهرینه تراز پوش فیت می گردد. عدم نیاز به موفه در سیستم پوش فیت، حذف فرایند جوشکاری و سرعت فوق العاده زیاد در نصب و اجرا سبب می شود که هزینه این سیستم تا حد سیستم های جوشی تقلیل یابد. آنالیزهای اقتصادی انجام شده درمورد هر دو سیستم در شرایط مشابه تایید کننده ی این مساله می باشد.

لوله و اتصالات فاضلاب پوش فیت شامل اقلام زیر در سایز های مختلف میباشند
سایز بندی پوشفیت

لوله یکسر سوکت پوش فیت در اقطار ( ۴۰ ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ ۱۶۰ ) و طول های ۱۵۰ ۳۰۰ ۵۰۰ ۱۰۰۰ ۲۰۰۰ ۳۰۰۰ میلیمتر
لوله دو سر سوکت پوش فیت در اقطار ( ۴۰ ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ ۱۶۰ ) میلیمتر و طول های ( ۵۰۰ ۱۰۰۰ ۲۰۰۰ ۳۰۰۰ ) میلیمتر
زانو ۸۷ ( ۹۰ ) درجه پوش فیت در اقطار ( ۴۰ ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ ۱۶۰ )
زانو بلند ۸۷ ( ۹۰ ) درجه پوش فیت در اقطار ( ۴۰ ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ )
زانو ۴۵ درجه پوش فیت در اقطار ( ۴۰ ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ ۱۶۰ )
زانو ۳۰ درجه پوش فیت در اقطار ( ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ )
زانو ۶۷ درجه پوش فیت در اقطار ( ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ )
سه راه تبدیل ۴۵ درجه پوش فیت در اقطار ( ۴۰ ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ ۱۶۰ )
سه راه ۴۵ درجه پوش فیت در اقطار ( ۴۰ ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ ۱۶۰ )
سه راه ۸۷ ( ۹۰ ) درجه پوش فیت در اقطار ( ۴۰ ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ ۱۶۰ )

سه راه تبدیل ۸۷ ( ۹۰ ) درجه پوش فیت در اقطار ( ۴۰ ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ ۱۶۰ )
تبدیل پوش فیت در اقطار ( ۴۰ ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ ۱۶۰ )
سه راه بازدید پوش فیت در اقطار ( ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ ۱۶۰ )
سیفون با علمک بلند پوش فیت در اقطار ( ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ )
سیفون با علمک کوتاه پوش فیت در اقطار ( ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ )
سیفون ( معمولی یا پلیکایی ) پوش فیت در اقطار ( ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ )
عصایی پشت بام پوش فیت در اقطار ( ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ )
درپوش تست پوش فیت در اقطار ( ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ ۱۶۰ )
رابط ( بوشن ) پوش فیت در اقطار ( ۴۰ ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ ۱۶۰ )
دریچه بازدید پوش فیت در اقطار ( ۵۰ ۶۳ ۷۵ ۹۰ ۱۱۰ ۱۲۵ ۱۶۰ )
چهار راه ۶۷ درجه پوش فیت در اقطار ( ۱۱۰ )

لوله فاضلاب پوش فیت در ایران با برند و مارک های مختلفی تولید و عرضه میشود مانند پلیران سایلنت بیصدا ، پلیران معمولی ، وحید ، یزد پوشفیت ، پلی تک ( یزدبسپار ) ، هاکان پلاستیک ترکیه ، نیک بسپار یزد ، نیوفلکس